Juli Fernàndez: “Estem orgullosos de la diversitat que hi ha a Sabadell, però no suportem les desigualtats existents”

ERC Sabadell enceta el cicle de de trobades ‘La ciutat que farem’

Joan Cuevas, consultor en polítiques socials i organitzacions no lucratives i número 6 a la llista d’ERC Sabadell, ha obert avui el cicle de trobades La ciutat que farem, en el qual compartirem amb els ciutadans de Sabadell les nostres propostes i preocupacions en l’àmbit municipal. Acompanyat per Juli Fernández, alcaldable d’ERC a Sabadell; Blai Gasol, ex-director general d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; i Laia Girós, candidata de les JERC a Sabadell, Cuevas ha explicat davant una sala plena les principals propostes d’ERC Sabadell en matèria d’educació.

Blai Gasol ha obert l’acte destacant la importància de l’educació en el nou país: “en un moment com l’actual, en què tenim la possibilitat real d’aconseguir la plena sobirania del nostre país i crear un nou país, el sistema educatiu és una estructura d’estat bàsica”. I ha afegit la importància de l’Ajuntament en l’educació: “L’Ajuntament ha de ser el primer interessat en l’educació dels seus ciutadans. de liderar els agents educatius i interessar-se pel que fan per tal de millorar els resultats educatius, la formació i la cohesió social”.

Joan Cuevas ha explicat la problemàtica que suposa el prop d’un 25% d’abandonament escolar que hi ha a Catalunya, molt superior a la mitjana europea (12%). A més, l’abandonament escolar a Sabadell està repartit de manera desigual entre barris, una situació a la qual l’Ajuntament ha de fer front perquè és un dels factors clau generadors de desigualtat i una limitació de les oportunitats. “L’educació és un element clau per reduir les desigualtats i garantir un futur millor per als joves i per al conjunt de la societat”, ha assegurat.

Cal consensuar l’estratègia i els objectius educatius amb els principals agents de la ciutat, siguin públics, privats o de la societat civil, implicant centres escolars, instituts, escoles bressol, esplais…”, ha exposat Cuevas. I ha afegit: “l’Ajuntament ha de reconèixer i promocionar l’excel•lència educativa premiant els docents i iniciatives pedagògiques més innovadores i d’impacte per al municipi”.

Laia Girós ha explicat que la crisi actual ha afectat especialment als joves, amb un atur molt elevat i feines precàries: “La formació professional de qualitat és una eina bàsica per a millorar la situació dels joves, i Sabadell ha de ser pionera en la formació professional dual”. La candidata jove ha defensat que Sabadell té la oportunitat de dissenyar com ha de ser l’educació professional dual, assenyalant l’acompanyament i la formació del professorat com a requisits bàsics per poder millorar el sistema educatiu per als joves: “L’Ajuntament ha de fer d’engranatge entre els diferents actors, fent un acompanyament dels estudiants de formació professional dual”.

Juli Fernàndez ha assenyalat l’educació com un dels eixos claus del nou Sabadell: “L’educació és la peça clau per a tenir una societat justa i crítica. Estem orgullosos de la diversitat que hi ha a Sabadell, però no suportem les desigualtats existents. L’Ajuntament ha de tenir la capacitat d’impulsar accions i mesures per liderar la reducció de l’abandonament escolar i disminuir, així, les desigualtats ”. Fernàndez ha conclòs l’acte defensant la importància de l’educació per millorar com a societat: “Un Sabadell més just només serà possible si som capaços de consensuar una política educativa amb tots els agents implicats. El nostre projecte de ciutat passa per fer que això passi”.

We can write all kinds of assignments for you, and our term paper writing service has the when should i do my homework necessary guarantees.

No Replies to "Juli Fernàndez: “Estem orgullosos de la diversitat que hi ha a Sabadell, però no suportem les desigualtats existents”"