Sabadell estrena 2 nous autobusos amb l’objectiu de rejovenir la flota

S’han presentat els dos autobusos nous de què disposarà a partir d’ara la xarxa urbana de Sabadell i que començaran dilluns vinent. Es tracta de dos vehicles d’última generació, que formaran part de la flota que gestiona Transports Urbans Sabadell (TUS). Són de la marca MAN i porten motor dièsel Euro VI, de baixes emissions, tal com estableix la normativa de la Unió Europea. S’estaran al Passeig tot el dia d’avui perquè la ciutadania hi pugui pujar i els pugui conèixer de primera mà.

La presentació l’han duta a terme Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell; Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic; Paco López, president de Transports Urbans Sabadell (TUS), i Xavier Cañadas, gerent de TUS. Juli Fernàndez ha afirmat que “són els primers autobusos nous que Sabadell compra des del novembre del 2007. Aquest és el primer pas per renovar una flota que havia quedat excessivament envellida. El Govern es va comprometre a contrarestar aquesta anomalia i ha buscat el finançament necessari per fer-ho possible”. Xavier Guerrero ha afegit que “cal destacar el fet que aquests autobusos són molt menys contaminants dels que hi havia fins ara i substitueixen dos vehicles que tenien 21 anys”. Aquesta renovació inclou la incorporació del primer autobús híbrid a la ciutat, a principis de l’any vinent, i un ambiciós pla de renovació de la flota que es completarà aquests propers tres anys.

Els dos vehicles reportaran molts beneficis als usuaris pel desenvolupament tecnològic amb què estan dissenyats, pel confort que presenten, per la doble rampa automàtica i manual per busos215a persones amb mobilitat reduïda, per les millores en seguretat, com el sistema d’avís lluminós i acústic per a les portes en moviment, o dispositius d’última generació com la incorporació de connectors USB a la plataforma central per recarregar dispositius electrònics.

Així mateix, el motor Euro VI de baixes emissions comporta que es redueixin les emissions locals –CO, HC, Nox, PM– més d’un 95% respecte dels vehicles que substitueixen i permeten reduir una mitjana del 6% de les emissions del global de la flota.

Els autobusos disposen de 28 seients i tenen capacitat per a més de 50 persones dretes, incloent l’espai per a dues cadires de rodes, gràcies al disseny de la carrosseria, que optimitza l’espai interior.

El preu de cada vehicle és de 230.000 € –cosa que representa un total de 460.000 €–, compra que s’amortitzarà durant un període de 10 anys, com és habitual en aquest tipus d’inversió.

El Govern municipal s’ha compromès a renovar progressivament la flota d’autobusos a Sabadell, que ara consta de 62 unitats. D’aquesta manera, es compraran vehiclesque emeten menys emissions, més avançats tecnològicament i amb un funcionament adequat a les necessitats de servei de la ciutat de Sabadell. En busos315aquest sentit, s’està treballant en un Pla d’Inversions del Transport Públic que no només permeti renovar la flota, sinó també dur a terme actuacions complementàries per millorar la informació de les parades i la qualitat del servei. Aquest Pla està en procés de redacció i es preveu que s’aprovi aquest any.

Break the main body of your dissertation proposal into sections, and everything depends on their contents and https://writemyessay4me.org/ whether they let readers clearly understand your thinking processes.

No Replies to "Sabadell estrena 2 nous autobusos amb l'objectiu de rejovenir la flota"