Satisfacció pel canvi de model a l’assignació de beques menjador

S’elimina el tram variable, que condicionava a la disponibilitat pressupostària l’atorgament de les beques i pugen els trams de renda necessaris per garantir-les com un dret.

Des d’ERC Sabadell veiem amb satisfacció que el plantejament realitzats fa alguns mesos pel regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, en nom del govern de la ciutat, ja siguin una realitat a l’hora d’assignar els ajuts i la quantia d’aquestes a les beques menjador per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Els fets van succeir la passada tardor, quan des de l’Ajuntament de Sabadell vam denunciar repetidament la falta d’equitat i injustícia que suposava l’existència del tram variable dels ajuts, condicionant a la disponibilitat de la partida pressupostària comarcal l’atorgament de les beques, tot i que aquestes complien amb els requisits econòmics de la convocatòria. A l’hora de la veritat, però, es trobaven per sobre d’un límit addicional per accedir a l’ajut garantit, posant en risc a centenars de famílies de la nostra ciutat i del país.

Des d’ERC Sabadell celebrem la modificació del sistema de manera que no estigui subjecte a la disponibilitat econòmica i veritablement pugui fer front a les necessitats socials, com un dret garantit dels nostres infants i adolescents. El nou sistema dóna una major seguretat, agilitat, equitat i transparència al procediment. També augmenta considerablement per part del Govern de la Generalitat la despesa social, ampliant els trams de renda d’accés a l’assignació directa a les beques. Així per exemple, una família nuclear (2 pares + 2 fills) havia de tenir uns ingressos inferiors a 10.967 euros per aconseguir una beca garantida del 50%. Ara, amb els canvis que s’han efectuat el límit passa a ser de 16.503 euros, de manera que hi hauran moltes més famílies que tindran garantida aquest ajut. L’increment total serà de més de 10M€.

Themenheft zur realabschlussprfung bachelorarbeit https://bachelorschreibenlassen.com/ deutsch, baden-wrttemberg themenheft zur realabschlussprfung deutsch, baden-wrttemberg.

No Replies to "Satisfacció pel canvi de model a l’assignació de beques menjador"